Rabarber |
|
850 g rabarber ½ l vand 300 g sukker 1 stang kanel |
Rabarberne vaskes og skæres i stykker på
3-4 cm og lægges i en skål. Vand, sukker og kanel koges sammen
og hældes over rabarberne. Læg stanniol over og lad det trække
på køkkenbordet nogle timer. |
Mørdej |
|
35 g mandler 250 g mel 150 g smør 90 g flormelis En knsp salt 1½ æg |
Mandlerne smuttes
og hakkes meget fint. Smørret smuldres i melet. Sukker, mandelmel og salt æltes i. Dejen samles og stilles i køleskab i 1 time. Derefter rulles den ud og lægges i en tærteform med løs bund. Bunden prikkes med en gaffel og sættes i fryseren i ½ time. Kanterne skæres af og dejen bages ved 170° i ca. 20 minutter til den er gylden. |
Chokoladecreme |
|
400 g god lys chokolade 2 æg 1 dl sødmælk 2½ dl creme fraiche (35%) 1 stang vanille |
Chokoladen hakkes i stykker
og lægges i en skål. Æggene piskes sammen i en skål. Mælk og creme fraiche kommes i en kasserolle. Vanillestangen flækkes og skrabes; vanillekorn og stang kommes i, og blandingen opvarmes til den når kogepunktet. Den varme mælk piskes i æggene lidt ad gangen. Æggeblandingen sigtes over chokoladen, og det hele vendes til der er en homogen chokoladecreme. |
Bagning |
|
Rabarberstykkerne anbringes
i tærtebunden. Chokoladecremen hældes over. Tærten sættes
i ovnen ved 120° i en time til cremen har sat sig. Afkøles. |
|
Servering |
|
Serveres koldt. Gerne med creme anglaise. |