Rabarbertærte

(efter Morten Heiberg)

Rabarber

850 g rabarber
½ l vand
300 g sukker
1 stang kanel
Rabarberne vaskes og skæres i stykker på 3-4 cm og lægges i en skål. Vand, sukker og kanel koges sammen og hældes over rabarberne. Læg stanniol over og lad det trække på køkkenbordet nogle timer.

Mørdej


35 g mandler
250 g mel
150 g smør
90 g flormelis
En knsp salt
1½ æg
Mandlerne smuttes og hakkes meget fint.
Smørret smuldres i melet.
Sukker, mandelmel og salt æltes i.
Dejen samles og stilles i køleskab i 1 time.
Derefter rulles den ud og lægges i en tærteform med løs bund. Bunden prikkes med en gaffel og sættes i fryseren i ½ time.
Kanterne skæres af og dejen bages ved 170° i ca. 20 minutter til den er gylden.

Chokoladecreme


400 g god lys chokolade
2 æg
1 dl sødmælk
2½ dl creme fraiche (35%)
1 stang vanille
Chokoladen hakkes i stykker og lægges i en skål.
Æggene piskes sammen i en skål.
Mælk og creme fraiche kommes i en kasserolle. Vanillestangen flækkes og skrabes; vanillekorn og stang kommes i, og blandingen opvarmes til den når kogepunktet.
Den varme mælk piskes i æggene lidt ad gangen. Æggeblandingen sigtes over chokoladen, og det hele vendes til der er en homogen chokoladecreme.

Bagning


Rabarberstykkerne anbringes i tærtebunden. Chokoladecremen hældes over. Tærten sættes i ovnen ved 120° i en time til cremen har sat sig. Afkøles.

Servering


Serveres koldt. Gerne med creme anglaise.