Mørdej |
|
190 g mel 130 g smør 75 g kokosmel 40 g sukker 1 knsp salt 1 æg |
Smør
og æg smuldres sammen med let hånd, og sukker, kokosmel og salt
smuldres med. Dejen samles med et æg. Sættes i køleskab
i en time Derefter rulles den ud og lægges i en tærteform. Bunden prikkes med en gaffel og sættes i fryseren i ½ time. Kanterne skæres af og dejen bages ved 200° i ca. 18 minutter til den er gylden. |
Chokoladecreme |
|
300 g god chokolade (lys,
hvid, eller mørk) 3 æggeblommer 3/4 dl sødmælk 3/4 dl piskefløde 3/4 dl creme fraiche 25 g sukker |
Chokoladen hakkes i stykker. Æggeblommerne piskes sammen i en skål. Mælk og fløde piskes sammen med sukkeret i en kasserolle, og blandingen opvarmes til den når kogepunktet. Den varme mælk piskes i æggene lidt ad gangen. Det hele hældes tilbage i kasserollen og opvarmes til 80-90 grader, hvor cremen tykner men ikke koger. Æggeblandingen sigtes over chokoladen, så den smelter, og det hele vendes til der er en homogen chokoladecreme. Til sidst vendes creme fraichen i. |
Samling |
|
500 g kirsebær (400
g udstenede) 50 g sukker |
Kirsebærrene udstenes
og trækker lidt sammen med sukkeret. Anbringes på tærtebunden,
og chokoladecremen hældes over. Tærten sættes i ovnen ved
100° i en time. Afkøles. |
Servering |
|
Pyntes med hakket chokolade og serveres koldt. Gerne med creme anglaise eller vanilleis. |