Kirsebærtærte


Mørdej


190 g mel
130 g smør
75 g kokosmel
40 g sukker
1 knsp salt
1 æg
Smør og æg smuldres sammen med let hånd, og sukker, kokosmel og salt smuldres med. Dejen samles med et æg. Sættes i køleskab i en time
Derefter rulles den ud og lægges i en tærteform. Bunden prikkes med en gaffel og sættes i fryseren i ½ time.
Kanterne skæres af og dejen bages ved 200° i ca. 18 minutter til den er gylden.

Chokoladecreme


300 g god chokolade (lys, hvid, eller mørk)
3 æggeblommer
3/4 dl sødmælk
3/4 dl piskefløde
3/4 dl creme fraiche
25 g sukker
Chokoladen hakkes i stykker.
Æggeblommerne piskes sammen i en skål.
Mælk og fløde piskes sammen med sukkeret i en kasserolle, og blandingen opvarmes til den når kogepunktet.
Den varme mælk piskes i æggene lidt ad gangen. Det hele hældes tilbage i kasserollen og opvarmes til 80-90 grader, hvor cremen tykner men ikke koger. Æggeblandingen sigtes over chokoladen, så den smelter, og det hele vendes til der er en homogen chokoladecreme. Til sidst vendes creme fraichen i.

Samling

500 g kirsebær (400 g udstenede)
50 g sukker
Kirsebærrene udstenes og trækker lidt sammen med sukkeret. Anbringes på tærtebunden, og chokoladecremen hældes over. Tærten sættes i ovnen ved 100° i en time. Afkøles.

Servering


Pyntes med hakket chokolade og serveres koldt. Gerne med creme anglaise eller vanilleis.