Dej |
|
125 g mel 25 g kakao 60 g flormelis 30 g finthakkede mandler 60 g blødt smør 1 æg 25 g finthakket mørk chokolade |
Mel, kakao,
flormelis, mandler og smør smuldres sammen. Ægget piskes
sammen og tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal forblive fast.
Chokoladen æltes i til sidst. Dejen afkøles i 1 time i køleskab |
Bagning |
|
Dejen rulles tyndt ud,
og en tærteform på ca 20 cm beklædes hermed.
Dejkanterne skæres af, og formen sættes i fryseren i en
time. Bages herefter ved 170° i ca 15 minutter. Bunden afkøles. |
|
Chokoladecreme |
|
125 g god mørk
chokolade 150 g creme anglaise 1½ dl piskefløde |
Chokoladen smeltes
og afkøles en smule. Fløden piskes til skum. Creme anglaise vendes i flødeskummet og til sidst vendes chokoladen i med en dejskraber. Fortsæt til cremen er helt homogen. Cremen hældes på tærtebunden og sættes i køleskab (3-4 timer) |
Servering |
|
Revet chokolade Vanilleis |
Pyntes med revet chokolade og
serveres med vanilleis |