Chokoladetærte


(Frit efter Marcus Grigo)

Dej
 
125 g mel
25 g kakao
60 g flormelis
30 g finthakkede mandler
60 g blødt smør
1 æg
25 g finthakket mørk chokolade
Mel, kakao, flormelis, mandler og smør smuldres sammen. Ægget piskes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal forblive fast. Chokoladen æltes i til sidst.
Dejen afkøles i 1 time i køleskab

Bagning
 

Dejen rulles tyndt ud, og en tærteform på ca 20 cm beklædes hermed. Dejkanterne skæres af, og formen sættes i fryseren i en time.
Bages herefter ved 170° i ca 15 minutter. Bunden afkøles.

Chokoladecreme

 
125 g god mørk chokolade
150 g creme anglaise
1½ dl piskefløde
Chokoladen smeltes og afkøles en smule.
Fløden piskes til skum.
Creme anglaise vendes i flødeskummet og til sidst vendes chokoladen i med en dejskraber.
Fortsæt til cremen er helt homogen.
Cremen hældes på tærtebunden og sættes i køleskab (3-4 timer)

Servering

Revet chokolade
Vanilleis
Pyntes med revet chokolade og serveres med vanilleis