Mørdej |
|
200 g mel 150 g blødt smør 3 spsk sukker |
Mel, sukker
og smør æltes sammen. En tærteform med løs
bund beklædes med dejen. Tærteformes sættes i
fryseren i en time |
Fyld |
|
150 g bløde
tørrede
abrikoser 2 spsk sukker 5 dl stiv græsk 10% yoghurt 4 æg 1 dl sukker 100 g valnødder 1 citron |
Abrikoserne hakkes
groft og blandes med 2 spsk sukker. Yoghurt piskes let sammen med æg, 1 dl sukker og saft og skal af citronen Valnødderne hakkes groft og røres i. (Abrikoserne kan erstattes af anden frugt, eller udelades) |
Bagning |
|
Den frosne bund
forbages i 10-15 minutter i en 200° varm ovn, til den lige akkurat
får lidt farve. De hakkede abrikoser fordeles over bunden, og yoghurtmassen hældes over. Bages videre i 10 minutter ved 200°, og derefter ca. 1 time ved 175°, indtil den er pænt gylden |
|
Servering |
|
Smager bedst kold. Kan serveres
med frugtsovs. |