Tærte med bagt yoghurt.

Mørdej
 
200 g mel
150 g blødt smør
3 spsk sukker
Mel, sukker og smør æltes sammen. En tærteform med løs bund beklædes med dejen. Tærteformes sættes i fryseren i en time

Fyld
 
150 g bløde tørrede abrikoser
2 spsk sukker
5 dl stiv græsk 10% yoghurt
4 æg
1 dl sukker
100 g valnødder
1 citron
Abrikoserne hakkes groft og blandes med 2 spsk sukker.
Yoghurt piskes let sammen med æg, 1 dl sukker og saft og skal af citronen
Valnødderne hakkes groft og røres i.
(Abrikoserne kan erstattes af anden frugt, eller udelades)


Bagning
 
  Den frosne bund forbages i 10-15 minutter i en 200° varm ovn, til den lige akkurat får lidt farve.
De hakkede abrikoser fordeles over bunden, og yoghurtmassen hældes over. Bages videre i 10 minutter ved 200°, og derefter ca. 1 time ved 175°, indtil den er pænt gylden

Servering


Smager bedst kold. Kan serveres med frugtsovs.