Tranebærtærte

(Egen opskrift)


 
Mørdej
200 g mel
135 g blødt smør
2 spsk sukker
1 knsp salt
revet skal af ½ citron
2-3 spsk creme fraiche
Mel blandes med sukker og salt og smørret smuldres i.
Citronskallen tilsættes.
Dejen samles med creme fraiche.
Hviler 1 time i køleskab.
Rulles ud og lægges i en tærteform
Forbages ved 200º i 15 minutter

Fyld
75 g smuttede mandler
340 g tranebær
200 g sukker
2-3 spsk vand
Vandet koges med sukker til en tyk lage.
Tranebærrene kommes i og koges med i ½ minut.
Mandlerne spredes på tærtebunden og  tranebærrene med væde hældes over.
Bages videre i ca. 15-30 minutter til  det bobler i  syltetøjet, men inden  bærrene bliver brændt.

Servering

Afkøles og serveres med creme anglaise