Jordbær-zabaglione mousse på chokobund

(Egen opskrift)
 


Dej til bunden
75 g mørk chokolade
3 æg
150 g sukker
1 citron
75 g mel
Chokoladen smeltes
Æggene skilles. Æggeblommer og sukker piskes godt og længe. Den smeltede chokolade piskes i.
Citronen rives og presses, og både skal og saft vendes i sammen med melet.
Til sidst piskes hviderne stive og vendes i

Bagning

En springform på ca 26 cm fores med bagepapir. Dejen kommes i  og bages ved 175° i ca 25 minutter.
Afkøles i formen.

Zabaglione
2 blade husblas
5 æggeblommer
5 spsk Grand Marnier
3 spsk sukker
1½ spsk kokosmel
Husblas opblødes i vand i mindst 5 minutter.
Æggeblommer, sukker og Grand Marnier piskes sammen over vandbad, til cremen bliver luftig og tyktflydende. Der skal piskes hele tiden.
Kokosmel piskes i.
Den udblødte husblas piskes i.
Afkøles let
Mousse
1/4 l piskefløde
250 g jordbær
Fløden piskes stiv, og zabaglionen vendes i
Jordbærrene skylles, pilles, drysses med sukker og skæres i skiver.
Jorbærskiverne fordeles i moussen, der hældes på den bagte bund..
Sættes i køleskab i 3 timer for at stivne helt.
Servering
100 g jordbær til pynt
Jordbærrene skylles og pilles.
Skæres i halve.
Kagen tages ud af springformen og anbringes på et fad.
Pyntes med de halve jordbær.