Dej til bunden |
|
75 g mørk chokolade 3 æg 150 g sukker 1 citron 75 g mel |
Chokoladen smeltes Æggene skilles. Æggeblommer og sukker piskes godt og længe. Den smeltede chokolade piskes i. Citronen rives og presses, og både skal og saft vendes i sammen med melet. Til sidst piskes hviderne stive og vendes i |
Bagning |
|
En springform på ca 26 cm
fores med bagepapir. Dejen kommes i og bages ved 175° i ca 25
minutter. Afkøles i formen. |
|
Zabaglione |
|
2 blade husblas 5 æggeblommer 5 spsk Grand Marnier 3 spsk sukker 1½ spsk kokosmel |
Husblas opblødes i vand i
mindst 5 minutter. Æggeblommer, sukker og Grand Marnier piskes sammen over vandbad, til cremen bliver luftig og tyktflydende. Der skal piskes hele tiden. Kokosmel piskes i. Den udblødte husblas piskes i. Afkøles let |
Mousse |
|
1/4 l piskefløde 250 g jordbær |
Fløden piskes stiv, og
zabaglionen vendes i Jordbærrene skylles, pilles, drysses med sukker og skæres i skiver. Jorbærskiverne fordeles i moussen, der hældes på den bagte bund.. Sættes i køleskab i 3 timer for at stivne helt. |
Servering |
|
100 g jordbær til pynt |
Jordbærrene skylles og
pilles. Skæres i halve. Kagen tages ud af springformen og anbringes på et fad. Pyntes med de halve jordbær. |