Valnødde- og pecantærte

(Frit efter "Desserter, festligt og lækkert")

Dej
150 g usaltet smør
225 g mel
3 spsk sukker
1 knsp salt
3 spsk creme fraiche
Smør og mel, sukker og salt smuldres sammen og samles med creme fraiche. Sættes i køleskab i en time. Dejen rulles ud, og en tærteform (ca 24 cm) beklædes med den.
Kanterne skæres af, og formen med dej sættes i fryseren

Fyld

100 g valnødder
100 g pecannødder
3 dl piskefløde
2 dl sukker
2 dl mørk sirup
1 tsk vanillesukker
1 knsp salt

Fløde, sirup og sukker koges sammen i en gryde, til det er tyktflydende (ca. 10 min). Rør i gryden, så det ikke brænder på.
Smag til med vanillesukker og salt

Bagning


Tærteformen tages op af fryseren, når den er helt frossen, og sættes i en 200° varm ovn. Forbages i ca 15 minutter, til den har lidt farve.
Nøddekerner fordeles over bunden, og karamelmassen hældes over.
Bag tærten færdig i ca 10 minutter, og køl den ned

Servering


Serveres kold, gerne med is