Dej | |
150 g
usaltet smør 225 g mel 3 spsk sukker 1 knsp salt 3 spsk creme fraiche |
Smør
og mel, sukker og salt smuldres sammen og samles med creme fraiche.
Sættes i køleskab i en time. Dejen rulles ud, og en
tærteform (ca 24 cm) beklædes med den. Kanterne skæres af, og formen med dej sættes i fryseren |
Fyld |
|
100 g valnødder 100 g pecannødder 3 dl piskefløde 2 dl sukker 2 dl mørk sirup 1 tsk vanillesukker 1 knsp salt |
Fløde, sirup og
sukker koges sammen i en gryde, til det er tyktflydende (ca. 10 min).
Rør i gryden, så det ikke brænder på. Smag til med vanillesukker og salt |
Bagning |
|
Tærteformen tages
op af fryseren, når den er helt frossen, og sættes i en
200° varm ovn. Forbages i ca 15 minutter, til den har lidt farve. Nøddekerner fordeles over bunden, og karamelmassen hældes over. Bag tærten færdig i ca 10 minutter, og køl den ned |
|
Servering |
|
Serveres kold, gerne med is |