Tomatmarmeladetærte med syltede appelsiner

(Egen opskrift)
 



Fyld
200 g marmelade af grønne tomater
200 g kondenseret mælk (½ dåse)
4 æggeblommer
1 dl creme fraiche
Æggeblommer piskes sammen med den kondenserede mælk. Marmelade og creme fraiche røres i.

(I stedet for tomatmarmelade, kan andre grønne marmelader bruges, f.eks. stikkelsbær, kiwi, reine claude.)
Dej
125 g smør
175 g mel
1 knsp salt
1 spsk sukker
1 spsk creme fraiche
Sukker og salt kommes i melet, som smuldres sammen med smørret.
Dejen samles med creme fraiche.
Rulles ud så det passer med en lille tærteform (ca 22 cm), og formen beklædes. Sættes 10 minutter i fryser og bunden prikkes med en gaffel

Bagning

Bunden forbages ved 200° ca 12-15 minutter, til den begynder at tage farve. Fyldet hældes i, og tærten bager færdig ved 180° i ca 40 minutter.
Sættes til afkøling.

Servering
1 glas syltede appelsinskiver
Creme fraiche
Der lægges 2 lag syltede appelsinskiver hen over tærten.
Serveres med creme fraiche

Grøn tomatmarmelade
1 kg grønne tomater
300 g sukker
4 stykker hel kanel
Tomaterne skylles. Alle grove dele af blomsten fjernes, og tomaterne skæres i små tern. Koges med sukker og kanel, til det er kogt helt ud. Hældes på glas.

Syltede appelsinskiver (Fint tilbehør til mange desserter.)
1 kg økologiske (gerne tyndskallede) appelsiner
ca. 800 g sukker
1 vanillestang
Vand
Appelsinerne skylles, skæres i tynde skiver og lægges lagvist med sukkeret i en skål eller gryde. Trækker i 6 timer.
I en gryde overhældes appelsinerne med vand til de er dækket. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Både korn og de flækkede stænger kommes i gryden.
Det hele simrer i 4 timer, hvorefter det kommes på glas. Kan holde sig længe i uåbnede glas.