Fyld |
|
200 g marmelade af grønne
tomater 200 g kondenseret mælk (½ dåse) 4 æggeblommer 1 dl creme fraiche |
Æggeblommer piskes sammen
med den kondenserede mælk. Marmelade og creme fraiche
røres i. (I stedet for tomatmarmelade, kan andre grønne marmelader bruges, f.eks. stikkelsbær, kiwi, reine claude.) |
Dej | |
125 g smør 175 g mel 1 knsp salt 1 spsk sukker 1 spsk creme fraiche |
Sukker og salt kommes i melet, som
smuldres sammen med smørret. Dejen samles med creme fraiche. Rulles ud så det passer med en lille tærteform (ca 22 cm), og formen beklædes. Sættes 10 minutter i fryser og bunden prikkes med en gaffel |
Bagning |
|
Bunden forbages ved
200° ca 12-15 minutter, til den begynder at tage farve. Fyldet
hældes i, og tærten bager færdig ved 180° i ca 40
minutter. Sættes til afkøling. |
|
Servering |
|
1 glas syltede appelsinskiver Creme fraiche |
Der lægges 2 lag syltede
appelsinskiver hen over tærten. Serveres med creme fraiche |
Grøn tomatmarmelade |
|
1 kg grønne tomater 300 g sukker 4 stykker hel kanel |
Tomaterne skylles. Alle grove
dele af blomsten fjernes, og tomaterne skæres i små tern.
Koges med sukker og kanel, til det er kogt helt ud. Hældes
på glas. |
Syltede appelsinskiver (Fint tilbehør til mange desserter.) |
|
1 kg økologiske (gerne
tyndskallede) appelsiner ca. 800 g sukker 1 vanillestang Vand |
Appelsinerne skylles,
skæres i tynde skiver og lægges lagvist med sukkeret i en
skål eller gryde. Trækker i 6 timer. I en gryde overhældes appelsinerne med vand til de er dækket. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Både korn og de flækkede stænger kommes i gryden. Det hele simrer i 4 timer, hvorefter det kommes på glas. Kan holde sig længe i uåbnede glas. |