Chokoladekage med svesker

(Kilde: Mad og Bolig)


 


Forberedelse
20 store udstenede svesker
1 dl cognac
Sveskerne skal trække i cognac'en natten over

Dej
150 g mørk chokolade
100 g sukker
25 g kakao
1 dl vand

4 æggehvider
75 g sukker
100 g mel
Chokoladen smeltes og blandes med sukker, kakao og vand. Afkøles.

Æggehviderne piskes næsten stive, hvorefter sukkeret piskes i. Melet vendes i, og derefter vendes den afkølede chokolademasse i.


Bagning

En porcelænsform smøres med fedtstof og drysses med sukker. Dejen hældes i, og sveskerne læges ovenpå.
Bages ved 180 grader i 30-35 minutter. Kagen skal stadig være lidt fugtig når den tages ud af ovnen.
Afkøles helt, inden der skæres af den

Servering

Serveres med flødeskum eller creme fraiche. Evt. smagt til med væden fra sveskerne og lidt flormelis.