Makroner | |
250 g
bagemarcipan 350 g sukker 2½ æggehvide 1 spsk mel |
Marcipan og sukker røres
sammen til en ensartet masse. Æggehvide røres i lidt efter
lidt til massen har konsistens som grød. (Må endelig ikke
blive for lind, da overfladen på kagerne så bliver for glat
og ikke makronagtig). Til sidst røres melet i. Dejen sættes som små cirkler på en bageplade med bagepapir. Kagerne må ikke sættes alt for tæt da de flyder noget ud. Kan gøres større eller mindre efter behov og ønsker. Makronerne bages ved 175° i ca. 20 minutter til de er mørkt gyldne. Skal afkøle fuldstændig på bagepapiret inden de tages af, da de ellers går for let i stykker. Hviis de stadig er klistrede, når de kommer af papiret, kan de tørres yderligere på en bagerist ved 150° i ca 10 minutter med ovnlågen på klem. (PS. Man kan også bruge købe-makroner) |
Creme |
|
½
l piskefløde 250 g mørk chokolade |
Fløde og chokolade opvarmes
sammen over vandbad, til chokoladen er smeltet og det hele røres
sammen til en ensartet masse. Chokoladecremen hældes i en røreskål og sættes i køleskab til den er gennemkold og stiv (natten over). Chokoladecremen piskes til skum med en håndmixer. På hver makron smøres nu en top af chokoladecreme, og makronerne sættes i køleskabet til de igen er helt kolde. |
Overtræk |
|
500 g god mørk chokolade Violpynt |
Chokoladen smeltes til
overtræk. Makronerne dyppes heri, så al chokoladecremen
bliver dækket. Lægges på ryggen (makronsiden), og
drysses med violpynt. Sættes køligt til de skal spises. |