Bagt pannacotta med rabarber (ca 10 portioner)

(Egen opskrift)

 


Rabarberkompot
500 g tynde rabarberstilke
ca 300 g sukker
Rabarberne renses og skæres i stykker á 2 cm. Lægges i et ildfast fad (kun ét lag) og overhældes med sukker, til rabarberne er dækket. Fadet dækkes med stanniol og sættes i ovnen ved 150° i ca ½ time, til rabarberne er møre.

Karamel
100 g sukker
Sukkeret smeltes til karamel på anden

Dej
5 æggehvider
1 dl sukker
3½ dl piskefløde
Æggehvider og sukker piskes sammen (længe)
Fløden opvarmes til kogepunktet og piskes i

Bagning

Pannacottaerne skal bages i små ildfaste forme.
I hver form hældes lidt karamel på bunden. Herover lægges 4-5 stykker rabarber. Formen fyldes med ægge-flødemassen
Bages ved 110 ° i ca 1 time, til de er blevet stive.

Servering

Pannacoattaerne skal afkøles fuldstændigt og sættes i køleskab inden servering. I hver form løsnes pannacottaen forsigtigt fra kanten med en kniv. Evt. overskydende væske hældes fra.
Pannacottaerne vendes ud på små tallerkener, så karamellen nu ligger øverst.
Hvis der er rabarberkompot til overs, pyntes pannacottaerne med resten af rabarberne.