Rabarberkompot |
|
500 g tynde rabarberstilke ca 300 g sukker |
Rabarberne renses og skæres i stykker á 2 cm. Lægges i et ildfast fad (kun ét lag) og overhældes med sukker, til rabarberne er dækket. Fadet dækkes med stanniol og sættes i ovnen ved 150° i ca ½ time, til rabarberne er møre. |
Karamel |
|
100 g sukker |
Sukkeret smeltes til karamel
på anden |
Dej |
|
5 æggehvider 1 dl sukker 3½ dl piskefløde |
Æggehvider og
sukker piskes sammen (længe) Fløden opvarmes til kogepunktet og piskes i |
Bagning |
|
Pannacottaerne skal bages i
små ildfaste forme. I hver form hældes lidt karamel på bunden. Herover lægges 4-5 stykker rabarber. Formen fyldes med ægge-flødemassen Bages ved 110 ° i ca 1 time, til de er blevet stive. |
|
Servering |
|
Pannacoattaerne skal
afkøles fuldstændigt og sættes i køleskab
inden servering. I hver form løsnes pannacottaen forsigtigt fra
kanten med en kniv. Evt. overskydende væske hældes fra. Pannacottaerne vendes ud på små tallerkener, så karamellen nu ligger øverst. Hvis der er rabarberkompot til overs, pyntes pannacottaerne med resten af rabarberne. |