Nougat-iskegler

(Egen opskrift)


 


Is
400 g nougat
4 dl piskeløde
1spsk pulverkaffe
2 æggeblommer.
2 spsk sukker
Nougat, fløde og kaffe smeltes sammen over vandbad. Afkøles i køleskab.
Æggeblommerne piskes til æggesnaps med sukker og vendes i nougatmassen.
Massen fryses derefter næsten til is. den skal være en anelse blød, når  den skal bruges igen.

Mandelbund
300 g mandler
2 æggehvider
2 hele æg
4 spsk sukker
2 spsk mel.
Mandlerne smuttes og hakkes fint. De 2 hele æg og sukker piskes sammen. Æggehviderne piskes stive og vendes i sammen med mandler og mel.
Bredes ud i en bradepande og bages ca 35 minutter ved 175 gr.
Tages ud og afkøles.

Montering

Når bunden er helt kold, udstikkes 3 * 8 runde ”minibunde” i 3 forskellige størrelser.
Der laves nu 8 iskager ved at tage den største bund, dække den med ismasse, derpå den mellemste bund, dække den med ismasse og til sidst den mindste bund og ismasse. Ismassen kan efter behag glattes ud. Det hele sættes til frysning.

Krokant


100 g sukker
100 g mandler, nødder eller evt. stykker af mandelbunden, der er blevet tilovers. 
Nødder eller mandler hakkes grodt. Sukkeret smeltes på en tør pande. Når det hele er smeltet, hældes nødder eller mandler i, og karamelmassen hældes ud på et stykke bagepapir. Et andet stykke papir lægges over, og karamelmassen rulles fladt ud med en kagerulle mellem de 2 stykker papir. Sættes til afkølimg.
Når massen er helt kold og sprød, hakkes den groft.

En time inden servering tages isen ud og krokanten presses ind i overfladen, hvorefter nougatkeglerne sættes tilbage i fryseren indtil servering