Is |
|
400 g nougat 4 dl piskeløde 1spsk pulverkaffe 2 æggeblommer. 2 spsk sukker |
Nougat, fløde og kaffe
smeltes sammen over vandbad. Afkøles i køleskab. Æggeblommerne piskes til æggesnaps med sukker og vendes i nougatmassen. Massen fryses derefter næsten til is. den skal være en anelse blød, når den skal bruges igen. |
Mandelbund |
|
300 g mandler 2 æggehvider 2 hele æg 4 spsk sukker 2 spsk mel. |
Mandlerne smuttes og hakkes
fint. De 2 hele æg og sukker piskes sammen.
Æggehviderne piskes stive og vendes i sammen med mandler og mel. Bredes ud i en bradepande og bages ca 35 minutter ved 175 gr. Tages ud og afkøles. |
Montering |
|
Når bunden er helt kold,
udstikkes 3 * 8 runde ”minibunde” i 3 forskellige størrelser. Der laves nu 8 iskager ved at tage den største bund, dække den med ismasse, derpå den mellemste bund, dække den med ismasse og til sidst den mindste bund og ismasse. Ismassen kan efter behag glattes ud. Det hele sættes til frysning. |
|
Krokant |
|
100 g sukker 100 g mandler, nødder eller evt. stykker af mandelbunden, der er blevet tilovers. |
Nødder eller mandler
hakkes grodt. Sukkeret smeltes på en tør pande.
Når det hele er smeltet, hældes nødder eller mandler
i, og
karamelmassen hældes ud på et stykke bagepapir. Et andet
stykke papir lægges
over, og karamelmassen rulles fladt ud med en kagerulle mellem de 2
stykker papir. Sættes til afkølimg. Når massen er helt kold og sprød, hakkes den groft. En time inden servering tages isen ud og krokanten presses ind i overfladen, hvorefter nougatkeglerne sættes tilbage i fryseren indtil servering |