Creme | |
150 g blød nougat ½ dl stærk kaffe |
Nougat smeltes i kaffen over vandbad.
Sættes til afkøling |
Dej |
|
3 æg 125 g sukker 50 g klaret smør 2 spsk maizenamel 1 spsk mel 1½ tsk bagepulver 75 g finthakkede hasselnødder |
Smelt smørret og lad det
afkøle lidt. Vi skal bruge det gule (klaret smør), men den
hvide del, vallen, skal blot kasseres. Pisk æg og sukker godt sammen. Og pisk det klarede smør i lidt efter lidt. Mel, maizenamel og bagepulver sigtes sammen og vendes i. Endelig vendes nødderne i. . |
Bagning |
|
Spredes ud på
bagepapir på en bradepande, ca 30*40 cm. Bages ved 175º i ca 15 minutter. Dejen skal have taget lidt farve, men må ikke begynde at blive sprød i kanten. Tages ud af ovnen og vendes over på etandet stykke bagepapir, der er drysset med lidt sukker. Pensl lidt koldt vand på bagepapiret, dels for at det skal være lettere at trække af, og dels for at bløde evt. sprøde kanter lidt op. |
|
Montering |
|
2 dl piskefløde | Piskefløden piskes stiv og
blandes med den afkølede nougatcreme. Fordeles jævnt på
kagen og rulles sammen til en roulade, på den lange led. Rul det stramt inde i bagepapiret, så cremen ikke løber ud. Sæt nogle elastikker på, så det holdes stramt. Fryses natten over |
Abrikossauce |
|
100 g tørrede abrikoser 75 g sukker 1 tsk citronsyre |
Abrikoserne lægges i blød
et døgn. Skal hele tiden være dækket af vand. Koges i lagen sammen med sukkeret. Blendes og koges op igen, med citronsyren |
Servering |
|
Rouladen tages ud af
fryseren 5 minutter før den skal spises. Skæres i skiver
og anrettes med abrikossauce. Pyntes evt med lidt tørrede
bær. |