Frossen nødderoulade

En gammel kending - fra Karolines Køkken 3 (1986)


 

Creme
150 g blød nougat
½ dl stærk kaffe
Nougat smeltes  i kaffen over vandbad. Sættes til afkøling

Dej
3 æg
125 g sukker
50 g klaret smør
2 spsk maizenamel
1 spsk mel
1½ tsk bagepulver
75 g finthakkede hasselnødder
Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Vi skal bruge det gule (klaret smør), men den hvide del, vallen, skal blot kasseres.
Pisk æg og sukker godt sammen. Og pisk det klarede smør i lidt efter lidt. Mel, maizenamel og bagepulver sigtes sammen og vendes i. Endelig vendes nødderne i.
.

Bagning

Spredes ud på bagepapir på en bradepande, ca 30*40 cm.
Bages ved 175º i ca 15 minutter. Dejen skal have taget lidt farve, men må ikke begynde at blive sprød i kanten.
Tages ud af ovnen og vendes over på etandet stykke bagepapir, der er drysset med lidt sukker. Pensl lidt koldt vand på bagepapiret, dels for at det skal være lettere at trække af, og dels for at bløde evt. sprøde kanter lidt op.

Montering
2 dl piskefløde Piskefløden piskes stiv og blandes med den afkølede nougatcreme. Fordeles jævnt på kagen og rulles sammen til en roulade, på den lange led.
Rul det stramt inde i bagepapiret, så cremen ikke løber ud. Sæt nogle elastikker på, så det holdes stramt.
Fryses natten over

Abrikossauce
100 g tørrede abrikoser
75 g sukker
1 tsk citronsyre
Abrikoserne lægges i blød et døgn. Skal hele tiden være dækket af vand.
Koges i lagen sammen med sukkeret.
Blendes og koges op igen, med citronsyren

Servering

Rouladen tages ud af fryseren 5 minutter før den skal spises. Skæres i skiver og anrettes med abrikossauce. Pyntes evt med lidt tørrede bær.