Napoleonshatte

(Egen opskrift)


  Ca. 35 stk.

Mørdej
250 g usaltet smør
125 g flormelis
375 g mel
1-2 spsk vand
Smør, mel og  flormelis æltes sammen med let hånd og samles med lidt vand. Sættes i køleskab i 1 time.

Marcipandej

400 g bagemarcipan
150 g flormelis
2 æggehvider
Ingredienserne æltes sammen og sættes koldt

Samling af kagerne

Mørdejen rulles ud, ikke for tyndt, og udstikkes i cirkler med en diameter på ca. 8 cm.
Marcipandejen trilles til kugler, ca. 2½ cm i diameter.
En kugle anbringes på en mørdejscirkel, kanterne foldes op på 3 sider, og hele kagen trykkes lidt trekantet.
Bages ved 180° i ca 20-22 minutter.
Afkøles

Chokolade
250 g mørk chokolade
Chokoladen smeltes i vandbad, og kagerne dyppes i chokoladen, så bunden bliver dækket. Sættes til afkøling