Æblemos (laves dagen før) |
|
500 g æbler
(skrællet vægt) 125 g sukker En vaniljestang |
Æblerne skrælles, skæres i småstykker Vanillestangen flækkes og kernerne skrabes ud. Æbler, vanille og sukker koges til mos. Hældes til afdrypning i en fin sigte, gerne natten over, så æblemosen bliver fast |
Tærtebund |
|
175 g mel 125 g smør 2 spsk sukker 1 spsk creme fraiche 1 knsp salt |
NB. Brug en
tærteform der kan tåle at komme direkte fra fryser til ovn! Mel, smør, salt og sukker smuldres sammen og dejen samles med creme fraiche. Stilles koldt i en time. Rulles ud til en stor cirkel. En tærteform smøres godt med smør og beklædes med dejen. Den prikkes med en gaffel og sættes i fryseren i en time. Så falder dejen ikke sammen når den nu sættes i en 200º varm ovn og bages ved 200 gr i ca. 20 minutter. Tages ud af ovnen og afkøles |
Karamel |
|
1 ds (400g) kondenseret
mælk 100 g smør 100 g farin |
Mælk, smør og farin
hældes i en tykbundet gryde. Koges igennem,
hvorefter varmen skrues ned, og massen står ved svag varme til
den
jævner. Der skal røres hele tiden, det brænder meget
let på. Bredes ud over tærtebunden og stilles til afkøling |
Montering |
|
150 g mørk chokolade | Når karamellen er stiv og kold bredes æblemosen over, og det hele overtrækkes med chokolade. Stilles igen til afkøling. |