Bunde |
|
3æggehvider 50 g sukker 200 g nødder |
Nødderne hakkes meget fint Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i. Nødderne vendes i marengsmassen. Fordeles i to forme til lagkagebunde, der er foret med bagepapir. Bages ved 150° i ca en time. Sæt evt. en trægrydeske i klemme i ovnlågen, så fugten kan slippe væk. Lad bunden afkøle i formene. |
Creme |
|
3 dl piskefløde 1 dl sukker. 2 tsk vanillesukker 300 g hytteost 500 g jordbær |
Fløden piskes stiv, og
sukker og vanillesukker piskes i. Hytteost vendes i. Gem 100 g jordbær til pynt. De resterende 400 g skæres i skiver og vendes forsigtigt i flødeblandingen. |
Montering |
|
De kolde bunde
frigøres fra form og bagepapir. En springform i samme størrelse fores med film. Den ene bund lægges i, og 60% af cremen hældes over. Den anden bund lægges ovenpå, og resten a f cremen fordeles herover. Trækker et par timer i køleskab |
|
Servering |
|
Kagen tages forsigtigt ud af
springformen og anbringes på et fad. De sidste jordbær skæres i halve og fordeles over kagen som pynt |