Havrecookies

(20 stk)

(Efter "Allrecipes.com")
 


Dej
150 g blødgjort smør
200 g brunt sukker
65 g hvidt sukker
2 æg
1 stang vanille
150 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
160 g havregryn
225 g grofthakket mørk chokolade
100 g hakkede valnødder
50 g kokosmel
Det blødgjorte smør røres sammen med de 2 slags sukker, til det udgør en ensartet masse. Æggene røres i, ét ad gangen, og herefter røres mælken i. Salt og bagepulver sigtes i melet. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og fordeles også i melet, som herefter røres i dejen. Endelig røres havregryn,  valnødder, chokolade og kokosmel i, så de bliver nogenlunde jævnt fordelt.
Fordeles på bagepapir på en (eller 2) bageplader. Trykkes lidt flade med hånden

Bagning

Bages ved 190° i ca 15 minutter. Afkøles et par minutter på pladen og derefter på en rist. Når de er helt kolde lægges de i en kagedåse med tætsluttende låg