Dej |
|
150 g blødgjort
smør 200 g brunt sukker 65 g hvidt sukker 2 æg 1 stang vanille 150 g hvedemel ½ tsk bagepulver ½ tsk salt 160 g havregryn 225 g grofthakket mørk chokolade 100 g hakkede valnødder 50 g kokosmel |
Det blødgjorte
smør røres sammen med de 2 slags sukker, til det
udgør en ensartet masse. Æggene røres i, ét
ad gangen, og herefter røres mælken i. Salt og bagepulver
sigtes i melet. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og
fordeles også i melet, som herefter røres i dejen. Endelig
røres havregryn, valnødder, chokolade og kokosmel
i, så de bliver nogenlunde jævnt fordelt. Fordeles på bagepapir på en (eller 2) bageplader. Trykkes lidt flade med hånden |
Bagning |
|
Bages ved 190° i ca 15
minutter. Afkøles et par minutter på pladen og derefter
på en rist. Når de er helt kolde lægges de i en
kagedåse med tætsluttende låg |