Citrus tiramisu

(Kilde: Mad & Bolig)


 


Sirup
Saft og skal fra 3 limefrugter
Saft fra 6 citroner
120 g sukker
Evt. vand
Lime og citron koges sammen med sukkeret, og vand tilsættes til man har mindst 3 dl væske. Lad det simre et par minutter og sæt det til afkøling

Creme
150 g hvid chokolade
6 æggeblommer
1 vaniljestang
125 g sukker
500 g mascarpone
saft og skal af en citron
6 dl piskefløde
36 savoyardi (lady fingers)
Smelt chokoladen og lad den køle af.
Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til det er hvidt og luftigt (5-10 minutter).
Rør mascarponen blød med citronsaft og -skal og vend den i æggesnapsen.
Vend derefter chokoladen i, og afslut med at piske fløden til skum og vende den i.


Montering

Halvdelen af savoyardierne dyppes i citronsiruppen, og lægges på bunden af et firkantet fad. De skal dyppes længe nok til at de bliver bløde, men ikke så længe at de falder fra hinanden. Fordel halvdelen af cremen over.
Gentag med et lag mere af den anden halvdel af savoyardierne og den anden halvdel af cremen.
Glat cremen ud og sæt fadet i køleskab i mindst 12 timer.
Pyntes evt.med lidt reven skal fra citron eller lime.