Sirup |
|
Saft og skal fra 3
limefrugter Saft fra 6 citroner 120 g sukker Evt. vand |
Lime og citron koges sammen
med sukkeret, og vand tilsættes til man har mindst 3
dl væske. Lad det simre et par minutter og sæt
det til afkøling |
Creme |
|
150 g hvid
chokolade 6 æggeblommer 1 vaniljestang 125 g sukker 500 g mascarpone saft og skal af en citron 6 dl piskefløde 36 savoyardi (lady fingers) |
Smelt chokoladen
og lad den køle af. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til det er hvidt og luftigt (5-10 minutter). Rør mascarponen blød med citronsaft og -skal og vend den i æggesnapsen. Vend derefter chokoladen i, og afslut med at piske fløden til skum og vende den i. |
Montering |
|
Halvdelen af savoyardierne
dyppes i citronsiruppen, og lægges på bunden
af et firkantet fad. De skal dyppes længe nok til at
de bliver bløde, men ikke så længe at
de falder fra hinanden. Fordel halvdelen af cremen over. Gentag med et lag mere af den anden halvdel af savoyardierne og den anden halvdel af cremen. Glat cremen ud og sæt fadet i køleskab i mindst 12 timer. Pyntes evt.med lidt reven skal fra citron eller lime. |