Chokoladetærte

(Frit efter Frédéric Bau, Valrhona)

Hvid chokoladecreme
 
Mørdej
120 g smør
90 g flormelis
1 æg
250 g mel
60 g fintmalede mandler 
1 knivspids salt
Smørret smeltes i vandbad.
Flormelis sigtes og røres i.
Ægget røres i.
Når blandingen er homogen, sigtes melet og røres i lidt efter lidt.
Endelig tilsættes de hakkede mandler, og hele dejen arbejdes sammen med hænderne.
Dejen pakkes i folie og lægges i køleskab nogle timer eller gerne til næste dag.
Ovnen opvarmes til 180°.
Kagen rulles ud og lægges i en tærteform, ca. 25 cm.
Prikkes med en gaffel og bages i 25-30 minutter til den er lys gylden. Må ikke få for meget, da den så bliver for hård.
Afkøles.

Chokoladefyld
200 g god mørk chokolade, 60-70 %
2½ dl piskefløde
1 spsk. akaciehonning
50 g usaltet smør
Chokoladen smeltes.
Fløden koges op med honningen og røres lidt efter lidt i chokoladen
Når temperaturen er kommet ned på 35-40° smeltes smørret i vandbad og røres i.
Når massen er helt homogen, hældes den i tærtebunden og afkøles.
Bør stå i køleskab indtil 15 minutter før serveringen

Servering
Serveres med frisk frugt.