Mørdej | |
120 g smør
90 g flormelis 1 æg 250 g mel 60 g fintmalede mandler 1 knivspids salt |
Smørret smeltes i vandbad.
Flormelis sigtes og røres i. Ægget røres i. Når blandingen er homogen, sigtes melet og røres i lidt efter lidt. Endelig tilsættes de hakkede mandler, og hele dejen arbejdes sammen med hænderne. Dejen pakkes i folie og lægges i køleskab nogle timer eller gerne til næste dag. Ovnen opvarmes til 180°. Kagen rulles ud og lægges i en tærteform, ca. 25 cm. Prikkes med en gaffel og bages i 25-30 minutter til den er lys gylden. Må ikke få for meget, da den så bliver for hård. Afkøles. |
Chokoladefyld |
|
200 g god mørk chokolade,
60-70 %
2½ dl piskefløde 1 spsk. akaciehonning 50 g usaltet smør |
Chokoladen smeltes.
Fløden koges op med honningen og røres lidt efter lidt i chokoladen Når temperaturen er kommet ned på 35-40° smeltes smørret i vandbad og røres i. Når massen er helt homogen, hældes den i tærtebunden og afkøles. Bør stå i køleskab indtil 15 minutter før serveringen |
Servering |
|
Serveres med frisk frugt. |