Fyld | |
1 dl piskefløde
140 g appelsinchokolade |
Kog fløde og chokolade
sammen til en ensartet masse. Afkøl først i køleskab
og siden i fryser, til den kan formes med hænderne. Form til 12 kugler
og læg dem i fryseren igen.
I stedet for appelsinchokolade (og faktisk bedre) kan man bruge lys chokolade og den revneskal af en appelsin. |
Souffledej |
|
200 g mørk chokolade
100 g smør 5 æg 40 g flormelis 40 g mandler 80 g mel |
Mandlerne smuttes og hakkes fint.
Chokolade og smør smeltes over vandbad. Æggehvider og flormelis
piskes stift. Den smeltede chokolade vendes i sammen med de hakkede mandler
og melet. 12 høje linseforme eller ramekiner smøres og drysses
med sukker. Formene fyldes halvt med dej; 1 kugle creme kommes i hver form,
og resten af dejen hældes over. Cremekuglen skal være dækket
på alle sider, så cremen ikke løber ud under bagningen.
Kan evt. opbevares i fryser indtil de skal bages. Beges ved 220 º i ca. 15. minutter. Hviler i 5 minutter. |
Servering |
|
Serveres lune med vanilleis eller creme anglaise. |