Små chokoladesouffleer

(Frit efter "Søllerød kros desserter")

Fyld
1 dl piskefløde
140 g appelsinchokolade
Kog fløde og chokolade sammen til en ensartet masse. Afkøl først i køleskab og siden i fryser, til den kan formes med hænderne. Form til 12 kugler og læg dem i fryseren igen.
I stedet for appelsinchokolade (og faktisk bedre) kan man bruge lys chokolade og den revneskal af en appelsin.

Souffledej
200 g mørk chokolade
100 g smør
5 æg
40 g flormelis
40 g mandler
80 g mel
Mandlerne smuttes og hakkes fint. Chokolade og smør smeltes over vandbad. Æggehvider og flormelis piskes stift. Den smeltede chokolade vendes i sammen med de hakkede mandler og melet. 12 høje linseforme eller ramekiner smøres og drysses med sukker. Formene fyldes halvt med dej; 1 kugle creme kommes i hver form, og resten af dejen hældes over. Cremekuglen skal være dækket på alle sider, så cremen ikke løber ud under bagningen.
Kan evt. opbevares i fryser indtil de skal bages.
Beges ved 220 º i ca. 15. minutter. Hviler i 5 minutter. 

Servering
Serveres lune med vanilleis eller creme anglaise.