Chokolademousselagkage.

Kilde: Williams-Sonoma TASTE magazine


Bunde
 
90 g mel
30 g kakao
1/4 tsk salt
6 æg
1 tsk vanillesukker
250 g sukker
Æg piskes med el-pisker i 10 minutter til det er helt lyst. Sukkeret kommes gradvist i og masken piskes videre i 3 minutter.
Mel, kakao, salt og vanillesukker sigtes sammen og vendes i lidt ad gangen. En stor bradepande beklædes med bagepapir, massen bredes ud og bages ved 180° i ca. 25-30 minutter til den er gennembagt men ikke brændt.
Sættes til afkøling på en rist.

Chokolademousse
 
350 g mørk chokolade
75 g usaltet smør
4 spsk rom eller cognac
3 blade husblas
6 æg
1½ dl sukker
1/4 l piskefløde

Husblassen udblødes i vand.
Chokolade og smør smeltes sammen over vandbad.
Den udblødte husblas piskes sammen med æggeblommer og halvdelen af sukkeret. Opvarmes over vandbad (en  ny skål) til det er lyst og tykflydende, ca 6-7 minutter. Vend chokoladen og æggemassen sammen og tilføj spiritussen. Lad massen køle ned til 20-30°.
Pisk fløden stiv og vend den i chokoladen. Pisk æggehviderne stive, pisk resten af sukkeret i, og vend også dette i chokolademassen.

Montering
 
  Bradepandekagen skæres i fjerdedele og bagepapiret trækkes af.. Den første del lægges med bunden op på et fad. 1/4 af moussen spredes over. Nok en bund, nok et lag mousse, osv. til man slutter med et pænt læg chokolademousse. Det hele sættes til at stivne i køleskabet.
Det kan være en fordel at pakke siderne ind i stanniol, så moussen ikke løber ud.
Evt. kan man bage runde chokoladebunde og samle dem i en springform.

Servering


Pyntes med chokolade. Kan serveres med frugtsovs eller creme anglaise.