Bunde |
|
90 g mel 30 g kakao 1/4 tsk salt 6 æg 1 tsk vanillesukker 250 g sukker |
Æg
piskes med el-pisker i 10 minutter til det er helt lyst. Sukkeret
kommes gradvist i og masken piskes videre i 3 minutter. Mel, kakao, salt og vanillesukker sigtes sammen og vendes i lidt ad gangen. En stor bradepande beklædes med bagepapir, massen bredes ud og bages ved 180° i ca. 25-30 minutter til den er gennembagt men ikke brændt. Sættes til afkøling på en rist. |
Chokolademousse |
|
350 g mørk
chokolade 75 g usaltet smør 4 spsk rom eller cognac 3 blade husblas 6 æg 1½ dl sukker 1/4 l piskefløde |
Husblassen
udblødes i vand. Chokolade og smør smeltes sammen over vandbad. Den udblødte husblas piskes sammen med æggeblommer og halvdelen af sukkeret. Opvarmes over vandbad (en ny skål) til det er lyst og tykflydende, ca 6-7 minutter. Vend chokoladen og æggemassen sammen og tilføj spiritussen. Lad massen køle ned til 20-30°. Pisk fløden stiv og vend den i chokoladen. Pisk æggehviderne stive, pisk resten af sukkeret i, og vend også dette i chokolademassen. |
Montering |
|
Bradepandekagen
skæres i fjerdedele og bagepapiret trækkes af.. Den
første del lægges med bunden op på et fad. 1/4 af
moussen spredes over. Nok en bund, nok et lag mousse, osv. til man
slutter med et pænt læg chokolademousse. Det hele
sættes til at stivne i køleskabet. Det kan være en fordel at pakke siderne ind i stanniol, så moussen ikke løber ud. Evt. kan man bage runde chokoladebunde og samle dem i en springform. |
|
Servering |
|
Pyntes med chokolade. Kan
serveres
med frugtsovs eller creme anglaise. |