Dej |
|
100 g tørret
frugt (abrikoser, svesker, rosiner) 50 g grofthakkede nødder ½ dl cognac eller rom 125 g mørk chokolade 125 g blødt smør 175 g sukker 4 æg 75 g mel 100 g nødder. 1 knsp stærk chili |
Den tørrede frugt findeles
og blandes med de grofthakkede nødder. Spiritussen hældes
over, og det trækker et par timer. Hvis frugten opsuger al
spiritussen, kan man spæde med lidt mere. Chokoladen smeltes i vandbad. Smør og sukker røres sammen. Den smeltede chokolade røres i. Æggeblommerne tilsættes, én ad gangen under stadig omrøring. De sidste nødder males eller hakkes meget fint. Evt. overskydende væde hældes fra de tørrede fugter, som derefter blandes med mel og chili. Denne melblanding og de finthakkede nødder blandes i chokoladedejen. |
Bagning |
|
En stor springform (26
cm) fores med bagepapir. Dejen hældes i. Bages i 1 time ved 175°. Kagen afkøles. |
|
Pynt |
|
100 g mørk chokolade 50 g smør 1 knsp stærk chili Valnøddekerner |
Chokolade, smør og chili
smeltes sammen over vandbad. Massen afkøles lidt, og fordeles derefter over kagen. Pyntes med valnøddekerner |
Servering |
|
Når glasuren er stiv kan
kagen serveres. Gerne med creme fraiche eller vanilleis, samt lidt frugtpuré. |