Chokoladekage med chili

(Egen opskrift)


 


Dej
100 g tørret frugt (abrikoser, svesker, rosiner)
50 g grofthakkede nødder
½ dl cognac eller rom
125 g mørk chokolade
125 g blødt smør
175 g sukker
4 æg
75 g mel
100 g nødder.
1 knsp stærk chili
Den tørrede frugt findeles og blandes med de grofthakkede nødder. Spiritussen hældes over, og det trækker et par timer. Hvis frugten opsuger al spiritussen, kan man spæde med lidt mere.
Chokoladen smeltes i vandbad.
Smør og sukker røres sammen.
Den smeltede chokolade røres i.
Æggeblommerne tilsættes, én ad gangen under stadig omrøring.
De sidste nødder males eller hakkes meget fint.
Evt. overskydende væde hældes fra de tørrede fugter, som derefter blandes med mel og chili.
Denne melblanding og de finthakkede nødder blandes i chokoladedejen.


Bagning

En stor springform (26 cm) fores med bagepapir.
Dejen hældes i.
Bages i 1 time ved 175°.
Kagen afkøles.

Pynt
100 g mørk chokolade
50 g smør
1 knsp stærk chili
Valnøddekerner
Chokolade, smør og chili smeltes sammen over vandbad.
Massen afkøles lidt, og fordeles derefter over kagen.
Pyntes med valnøddekerner

Servering

Når glasuren er stiv kan kagen serveres.
Gerne med creme fraiche eller vanilleis, samt lidt frugtpuré.