Chokoladekage med frugt

(Frit efter Politikens chokoladekagekonkurrence)


 
 
Dej
200 g mandler
500 g mørk chokolade
360 g smør
10 æg
250 g sukker
4 spsk rom eller cognac
4 spsk mel
Mandlerne smuttes og hakkes groft og ristes let på en pande.
Chokolade og smør smeltes sammen i vandbad. Chokolademassen hældes over i en skål, og heri piskes æggeblommerne (én ad gangen), sukker, mel og spiritus.
Hviderne piskes stive og vendes i.
En stor bradepande (42*42 cm) beklædes med bagepapir. De ristede mandler fordelse over bunden, og chokoladedejen hældes over.
Bages ved 180° i ca. 40 minutter.

Servering
50 g flormelis
Frisk frugt.
Afkøles. Flormelis sigtes over kagen. Kagen skæres i stykker på ca. 5*5 cm og pyntes med årstidens frugt.