Bunde |
|
75 g chokolade 50 g smør 2 spsk sukker 2 æg ½ stang vanille ½ dl creme fraiche 1 1/4 dl mel 1 tsk bagepulver 1 knsp salt 2 spsk stærk kaffe eller kaffelikør |
Chokoladen smeltes i vandbad. Smør og sukker piskes sammen Æggene røres i, et ad gangen. Chokolade, vanillekorn og creme fraiche røres i. Salt og bagepulver sigtes i melet, som sigtes i dejen. Til sidst vendes kaffen i. Hældes i en springform og bages ved 160° i 45 minutter. Tages ud af ovnen, afkøles og flækkes i 2 bunde. |
Mokkatrøffel |
|
100 g god
mælkechokolade 200 g god mørk chokolade, 60-70 % 2½ dl creme fraiche, 38% 1 spsk sukker ½ dl stærk kaffe 2 spsk blødt smør |
Den lyse chokolade smeltes sammen
med halvdelen af creme fraichen. Den mørke chokolade smeltes sammen med resten af creme fraicen, kaffen og sukkeret. Lidt af den mørke chokolademasse hældes over i den lyse, så portionerne bliver lige store. Hver portion tilsættes en spsk blødt smør, og der røres til massen er ensartet. |
Samling |
|
2 spsk cognac |
Hver bund vædes med lidt cognac. Springformen beklædes med film, og den første bund lægges i. Den mørke creme smøres på. Den anden bund lægges over, og den lyse creme smøres på. Stivner i køleskab. Serveres afkølet. Evt. med creme anglaise |