Chokoladelagkage med mokkatrøffel

(Frit efter Claus Meyer)


 
Bunde
75 g chokolade
50 g smør
2 spsk sukker
2 æg
½ stang vanille
½ dl creme fraiche
1 1/4 dl mel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
2 spsk stærk kaffe eller kaffelikør
Chokoladen smeltes i vandbad.
Smør og sukker piskes sammen
Æggene røres i, et ad gangen.
Chokolade, vanillekorn og creme fraiche røres i.
Salt og bagepulver sigtes i melet, som sigtes i dejen.
Til sidst vendes kaffen i.

Hældes i en springform og bages ved 160° i 45 minutter.

Tages ud af ovnen, afkøles og flækkes i 2 bunde.


Mokkatrøffel
100 g god mælkechokolade
200 g god mørk chokolade, 60-70 %
2½ dl creme fraiche, 38%
1 spsk sukker
½ dl stærk kaffe
2 spsk blødt smør
Den lyse chokolade smeltes sammen med halvdelen af creme fraichen.
Den mørke chokolade smeltes sammen med resten af creme fraicen, kaffen og sukkeret.
Lidt af den mørke chokolademasse hældes over i den lyse, så portionerne bliver lige store.
Hver portion tilsættes en spsk blødt smør, og der røres til massen er ensartet.

Samling
2 spsk cognac
Hver bund vædes med lidt cognac.
Springformen beklædes med film, og den første bund lægges i.
Den mørke creme smøres på.
Den anden bund lægges over, og den lyse creme smøres på.
Stivner i køleskab.
Serveres afkølet. Evt. med creme anglaise