Appelsiner med chokoladefyld (6 stk)

(Egen opskrift)


 


Appelsiner
6 små økologiske appelsiner
Toppen skæres af appelsinerne, og de udhules med en dessertske. (Appelsinkødet kan spises eller bruges til juice. Evt. kan lidt af det bruges i chokoladefyldet)
Evt. kan man skære et ganske lille stykke af bunden, så de får en plan flade at stå på. Men pas på der ikke går hul i bunden

Mousse
150 g mørk chokolade
3 æg
2 spsk Grand Marnier
½ dl piskefløde
Chokolade smeltes over vandbad. Æggene skilles. Blommerne piskes let sammen og den smeltede chokolade hældes i under omrøring.
Grand Marnier'en røres i. (I stedet for Grand Marnier kan man hakke lidt af det appelsinkød man fik fra udhulingen.)
Hviderne piskes stive og vendes i chokolademassen til det hele er en homogen masse.
Fløden piskes og vendes i chokolademoussen.
Den fordeles i appelsinerne. Der skal dog mindst være 1 cm luft foroven i hver appelsin. Appelsinerne sættes i køleskab i mindst 5 timer - til moussen er stiv.

Pynt
1 dl piskefløde
1 spsk Grand Marnier
Fløden piskes til skum. Grand Marnier vendes i.
Flødeskummet sprøjtes foroven i appelsinerne.
Serveres evt. med ekstra flødeskum, da chokolademoussen er ret chokoladetung.