Appelsiner |
|
6 små økologiske
appelsiner |
Toppen skæres af
appelsinerne, og de udhules med en dessertske. (Appelsinkødet
kan spises eller bruges til juice. Evt. kan lidt af det bruges i
chokoladefyldet) Evt. kan man skære et ganske lille stykke af bunden, så de får en plan flade at stå på. Men pas på der ikke går hul i bunden |
Mousse |
|
150 g mørk
chokolade 3 æg 2 spsk Grand Marnier ½ dl piskefløde |
Chokolade smeltes over vandbad.
Æggene skilles. Blommerne piskes let sammen og den smeltede
chokolade hældes i under omrøring. Grand Marnier'en røres i. (I stedet for Grand Marnier kan man hakke lidt af det appelsinkød man fik fra udhulingen.) Hviderne piskes stive og vendes i chokolademassen til det hele er en homogen masse. Fløden piskes og vendes i chokolademoussen. Den fordeles i appelsinerne. Der skal dog mindst være 1 cm luft foroven i hver appelsin. Appelsinerne sættes i køleskab i mindst 5 timer - til moussen er stiv. |
Pynt |
|
1 dl piskefløde 1 spsk Grand Marnier |
Fløden piskes
til skum. Grand Marnier vendes i. Flødeskummet sprøjtes foroven i appelsinerne. Serveres evt. med ekstra flødeskum, da chokolademoussen er ret chokoladetung. |