Buche de Noël

15-20 personer

(fra internettet)


 


Nougatcreme
2½ dl piskefløde
200 g blød nougat
50 g hakkede mandler
Fløde og nougat koges sammen og simrer i 5 minutter.
Mandlerne røres i og massen hældes over i en flad skål og sættes til afkøling i køleskab i 2 timer

Sirup
½ dl sukker
½ dl vand
½ dl rom eller likør
Sukker vand og rom koges sammen og koges lidt ind, 5-10 min.

Dej
4 æg
125 g sukker
3 spsk kakao
100 g mel
Æg og sukker piskes i 10 minutter.
Kako sigtes i melet og det hele vendes forsigtigt i æggemassen.
Spredes ud i en stor bradepande beklædt med bagepapir.

Bagning

Bages ved 200º i 10 minutter.
Tages ud og vendes over på et nyt stykke bagepapir.
Afkøles til stuetemperatur

Montering

Bagepapiret på begge sider trækkes af kagen. Læg den på det ene stykke, pensl med siruppen og bred nougatcremen udover i et ensartet lag.
Rul den forsigtigt sammen til en roulade og rul bagepairet stramt om, så den holder formen. Sættes i køleskab til den er kold og stiv
Overtræk
140 g god chokolade
2 æggeblommer
2 spsk rom
1 dl piskefløde
Smelt chokoladen over vandbad.
Tag den fra varmen og rør først æggeblommerne og dernæst rommen i.
Køl massen lidt af.
Pisk fløden til skum og vend den i chokolademassen.
Læg kagen på et fladt bræt som kan være i køleskabet.
Bred overtrækket over.
Sæt i køleskab igen, indtil servering.
Servering

Skær enderne af og server kagen i et aflangt fad.
Is eller creme anglaise smager godt til