Nougatcreme |
|
2½ dl piskefløde 200 g blød nougat 50 g hakkede mandler |
Fløde og nougat koges sammen
og simrer i 5 minutter. Mandlerne røres i og massen hældes over i en flad skål og sættes til afkøling i køleskab i 2 timer |
Sirup |
|
½ dl sukker ½ dl vand ½ dl rom eller likør |
Sukker vand og rom
koges sammen og koges lidt ind, 5-10 min. |
Dej |
|
4 æg 125 g sukker 3 spsk kakao 100 g mel |
Æg og sukker piskes i 10
minutter. Kako sigtes i melet og det hele vendes forsigtigt i æggemassen. Spredes ud i en stor bradepande beklædt med bagepapir. |
Bagning |
|
Bages ved 200º i 10
minutter. Tages ud og vendes over på et nyt stykke bagepapir. Afkøles til stuetemperatur |
|
Montering |
|
Bagepapiret på begge sider
trækkes af kagen. Læg den på det ene stykke, pensl med
siruppen og bred nougatcremen udover i et ensartet lag. Rul den forsigtigt sammen til en roulade og rul bagepairet stramt om, så den holder formen. Sættes i køleskab til den er kold og stiv |
|
Overtræk | |
140 g god chokolade 2 æggeblommer 2 spsk rom 1 dl piskefløde |
Smelt chokoladen over vandbad. Tag den fra varmen og rør først æggeblommerne og dernæst rommen i. Køl massen lidt af. Pisk fløden til skum og vend den i chokolademassen. Læg kagen på et fladt bræt som kan være i køleskabet. Bred overtrækket over. Sæt i køleskab igen, indtil servering. |
Servering | |
Skær enderne af og server kagen i et
aflangt fad. Is eller creme anglaise smager godt til |