Dej |
|
3 store plader
optøet filodej 500 g udstenede blommer 175 g sukker 50 g nødder 30 g smeltet smør |
Den første plade filodej
bredes ud på køkkenbordet og pensles med halvdelen
af smørret. Den anden plade lægges over. På dette dobbelte dejlag drysses en tredjedel af sukkeret. Blommerne blandes med den anden tredjedel og nødderne og fordeles over dejen, og endelig drysses den sidste tredjedel sukker over. Det hele rulles sammen til en stram rulle. Den tredje plade dej lægges nu på køkkenbordet og pensles med resten af smørret. Rouladen lægges på tværs af denne, kanterne foldes ind over, og den rulles igen sammen, til en lukket rulle. |
Bagning |
|
Kagen lægges i
bagepapir i en bradepande. Blommerne afgiver en del væske under
bagningen, og det skal helst blive i bagepapiret. Bages i 30-35 minutter ved 200°. Lad den gerne afkøle i bagepapiret, så den suger det meste af væsken. Pøs eventuelt væsken over en gang imellem, det meste af sukkeret er i væsken. |
|
Servering |
|
Skæres i skiver og
serveres med vanilleis eller creme anglaise. |