Blommestrudel

(Egen opskrift)


 


Dej
3 store plader optøet filodej
500 g udstenede blommer
175 g sukker
50 g nødder
30 g smeltet smør
Den første plade filodej bredes ud på køkkenbordet  og pensles med halvdelen af smørret. Den anden plade lægges over.
På dette dobbelte dejlag drysses en tredjedel af sukkeret.
Blommerne blandes med den anden tredjedel og nødderne og fordeles over dejen, og endelig drysses den sidste tredjedel sukker over.
Det hele rulles sammen til en stram rulle.
Den tredje plade dej lægges nu på køkkenbordet og pensles med resten af smørret. Rouladen lægges på tværs af denne, kanterne foldes ind over, og den rulles igen sammen, til en lukket rulle.

Bagning

Kagen lægges i bagepapir i en bradepande. Blommerne afgiver en del væske under bagningen, og det skal helst blive i bagepapiret.
Bages i 30-35 minutter ved 200°.
Lad den gerne afkøle i bagepapiret, så den suger det meste af væsken. Pøs eventuelt væsken over en gang imellem, det meste af sukkeret er i væsken.

Servering

Skæres i skiver og serveres med vanilleis eller creme anglaise.