Dej |
|
2
økologiske appelsiner (ca 450 g) 175 g mandler 75 g pistacienødder 55 g gulerod 250g sukker 6 æg 1 tsk bagepulver |
Appelsinerne vaskes og koges
til de er møre og bløde (ca 1½ time) Mandlerne smuttes og hakkes groft. Pistacierne hakkes groft. Gulerødderne rives. Æg og sukker piskes hvidt og skummende (5-10 minutter) Mandler, pistacier, gulerødder og bagepulver vendes i. Appelsinerne skæres i kvarte, blomst og navle fjernes, og appelsinbådene blendes. Vendes i dejen. Hældes i en stor springform (28 cm) foret med bagepapir. |
Bagning |
|
Bages 1 time ved
190º Tag kagen ud og lad den samle sig 5 minutter inden den vendes ud på en rist og bagepapiret trækkes af. |
|
Servering |
|
Pyntes med syltede
appelsinskiver og serveres med is eller flødeskum |