Appelsinkage med mandler og pistacier

(Kilde: Claus Meyers Almanak)


 


Dej
2 økologiske appelsiner  (ca 450 g)
175 g mandler
75 g pistacienødder
55 g gulerod
250g sukker
6 æg
1 tsk bagepulver
Appelsinerne vaskes og koges til de er møre og bløde (ca 1½ time)
Mandlerne smuttes og hakkes groft.
Pistacierne hakkes groft.
Gulerødderne rives.
Æg og sukker piskes hvidt og skummende (5-10 minutter)
Mandler, pistacier, gulerødder og bagepulver vendes i.
Appelsinerne skæres i kvarte, blomst og navle fjernes, og appelsinbådene blendes. Vendes i dejen.
Hældes i en stor springform (28 cm) foret med bagepapir.

Bagning

Bages 1 time ved 190º
Tag kagen ud og lad den samle sig 5 minutter inden den vendes ud på en rist og bagepapiret trækkes af.

Servering

Pyntes med syltede appelsinskiver og serveres med is eller flødeskum