Ahornsirup parfait med syltede appelsiner

(Egen opskrift)

Iscreme
200 ml ahornsirup
1/4 l mælk
3/4 l piskefløde
7 æggeblommer
100 g valnødder
½ vanillestang
Vanillestangen flækkes. Æggeblommerne piskes sammen i en skål sammen med vanillekornene. 1/4 l mælk og 1/4 l piskefløde opvarmes til kogepunktet sammem med ahornsirup og den flækkede, tømte vanillestang.
Flødeblandingen hældes over æggeblommerne og det hele piskes let sammen. Massen hældes nu tilbage i gryden og opvarmes til 80-90°, hvor det begynder at jævne. Må under inen omstændigheder koge!
Hældes gennem en sigte i en skål og sættes til afkøling. Rør i det en gang imellem, så det ikke trækker skind.
Når det er helt koldt piskes den resterende halve liter fløde til skum og blandes med cremen.
Valnødderne hakkes groft, og det hele fryses til is i en ismaskine, eller i en kål under jævnlig omrøring.

Syltede applesiner

½ l vand
½ kg sukker
2 usprøjtede appelsiner, helst med tynd skal.
1 stk hel kanel
Sukker og vand opvarmes til kogepunktet sammen med kanel. Appelsinerne skæres i meget tynde skiver.
Appelsinskiverne lægges forsigtigt i sukkerlagen og koger evd lav varme, indtil det hvide i appelsinerne er blevet gennemsigtigt (5-10 minutter). Appelsinskiverne tages op og lagen koges evt. lidt mere ind, så den bliver tyktflydende. Appelsinskiverne hældes i et syltetøjsglas, lagen hældes over, og glasset lukkes med stramtsiddende låg. (Kan nu holde sig i ½ år).

Servering


Lidt appelsinsirup tages op af glasset og spredes ud over en tallerken. Et par kugler is lægges på, og der pyntes med appelsinskiver