Æblemazarin med sveskecreme

Mazarindej
 
350 g rå marcipan
350 g sukker
350 g blødt smør
6 æg
100 g mel
Marcipan og sukker røres sammen, og heri røres smørret. Æggene røres i lidt ad gangen og til sidst vendes melet i

Æbler
 
5 store æbler - eller 10 små (750 g) Kernehusene fjernes fra æblerne, som derefter skæres i både, og hver båd skæres i meget tynde skiver. Hvis skrællen ikke er alt for sej, må den gerne blive på..

Bagning
 
  Halvdelen af  cremen bredes ud i en smurt bradepande, ca 25*35 cm. Dækkes med et lag æble. Resten af dejen bredes over, og resten af æblerne lægges taglagt på toppen.
Bages i 5 kvarter ved 170° med en plade ovenover, så æblerne ikke bliver brændt. Pladen fjernes, og kagen får yderligere ca. 15 minutter, til den er gylden.

Servering


Serveres gerne lun, med iskold sveskecreme

Sveskecreme

300 g svesker uden sten
1 dl sukker
1 dl vand
skal af 1 citron
300 ml creme fraiche 38%
½ dl armagnac
 
Sveskerne skæres i halve. Koges i vandet sammen med sukker og citronskal ca 15 minutter. Tilføj evt. mere vand.
Kompotten afkøles fuldstændigt - og røres derefter sammen med creme fraiche og armagnac.
Hvis cremen er for tyk, kan der tilføjes mere creme fraiche.
Serveres afkølet